Letní rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní rybí polévka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 49678 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Kapr obecný |
100 g | Květák |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1500 ml | Voda pitná |
120 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 294,2mg |
Draslík | 507,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Květák, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyté rybí maso povaříme v osolené vodě doměkka, vykostíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu vložíme do kastrolu s rozehřátým máslem a osmahneme dorůžova. Zaprášíme hladkou moukou a znovu krátce osmahneme. Přidáme rybí maso, přilijeme přecezený vývar z rybího masa a vsypeme na růžičky rozebraný květák. Osolíme a povaříme 15 minut. |
3 | Před podáváním do polévky vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a troše vychladlého vývaru. Polévku ale nevaříme, aby se nesrazila. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné druhy sladkovodních ryb.