Vepřový steak po česku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový steak po česku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 503 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
60 g | Citrony |
100 ml | Olej stolní |
2 g | Oregano sušené |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
2000 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 149,6mg |
Draslík | 578,7mg |
Vláknina | 829,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Olej stolní, Oregano sušené, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový steak po česku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, potřeme utřeným česnekem, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme marinovat. |
2 | Potom plátky masa v horkém tuku zvolna opečeme, nebo je za občasného potírání olejem pečeme na grilu. |
3 | Propečené plátky klademe na vhodné prkénko nebo na teplý talíř. |
Je to velmi jednoduché a vynikající