Telecí svíčková s brzlíkem a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí svíčková s brzlíkem a chřestem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | subrt.radek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (22%) |
ID receptu: | 50850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Maso | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej olivový extra panenský |
20 g | Oříšky piniové |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
40 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
600 g | Telecí svíčková |
10 g | Tymián čerstvý |
Brzlík | |
1 g | Bobkový list |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Nakládaný zelený pepř |
1 g | Nové koření celé |
25 ml | Ocet vinný |
50 g | Strouhanka |
400 g | Telecí brzlík |
2 ks | Vejce slepičí |
120 g | Zelenina kořenová |
Zelenina | |
300 g | Chřest zelený |
10 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata Cherry |
5 g | Sůl |
Omáčka | |
2 g | Estragon |
60 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Ocet vinný |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 704,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oříšky piniové, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Telecí svíčková, Tymián čerstvý, Bobkový list, Nové koření celé, Ocet vinný, Strouhanka, Vejce slepičí, Sůl, Estragon, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí brzlík, Zelenina kořenová, Chřest zelený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí svíčková s brzlíkem a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Telecí svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. V misce smícháme lžíci másla, nadrcené piniové oříšky, posekaný tymián, rozmarýn, strouhanku, sůl a pepř. Touto směsí potřeme plátky masa, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 20 minut. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, přidáme kořenovou zeleninu, nové koření, zelený pepř, bobkový list, zakápneme octem, do vody vložíme brzlík a vaříme asi čtvrt hodiny doměkka. Uvařený brzlík nakrájíme na čtyři porce a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a usmažíme v pánvi na másle dorůžova. |
3 | Chřest očistíme, povaříme 4 minuty, scedíme, trochu pokrájíme, rajčátka spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a spolu s chřestem orestujeme na másle. |
4 | Nakonec připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme 20 gramů másla, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, přilijeme ocet, víno, vyvaříme o polovinu, stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout, přimícháme žloutky, měkké máslo, estragon, sůl a pepř. |
5 | Na talíře upravíme plátky masa, na ně položíme smažený brzlík, okolo masa rozložíme chřest s rajčátky a přelijeme máslovou omáčkou. |