Polévka z řeřichy s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z řeřichy s bramborami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 50951 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Řeřicha |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
900 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 18,5mg |
Draslík | 405,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 317,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z řeřichy s bramborami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, opláchnutou řeřichu a 5 minut mícháme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a okořeníme bobkovým listem. Vaříme zvolna pod pokličkou, dokud brambory nezměknou. |
2 | Z polévky vyjmeme bobkový list a dohladka ji rozmixujeme. Přilijeme mléko, prohřejeme a případně dochutíme. |
3 | Na talířích zdobíme smetanou. |