Mořský vlk s fenyklovým pyré a rajčatovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský vlk s fenyklovým pyré a rajčatovou směsí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | subrt.radek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (22%) |
ID receptu: | 50967 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Ryba: | |
---|---|
1 g | Anýz mletý |
500 g | Mořský vlk |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl mořská |
Fenyklové pyré | |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
20 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Pernod |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
Rajčatová směs | |
158 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
40 g | Šalotka |
4 g | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 903,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Mořský vlk, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl mořská, Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pernod, Smetana 12% (konzumní), Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský vlk s fenyklovým pyré a rajčatovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Filety osolíme, opepříme, posypeme mletým anýzem, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran - jako první ze strany s kůží. |
2 | V jiné pánvi na oleji orestujeme pokrájený fenykl, přisypeme prolisovaný česnek, posekaný rozmarýn, osolíme, opeříme, přilijeme smetanu a povaříme asi 8 minut do zhoustnutí. Zjemníme máslem, zakápneme likérem, promícháme a odstavíme. |
3 | V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nakrájenou šalotku a česnek, pokrájená rajčata, posekané lístky bazalky, ochutíme citronovou šťávou, bílým vínem, osolíme, opepříme, prohřejeme a ihned odstavíme. |
4 | Dopostřed talíře upravíme fenyklové pyré, přiložíme porce ryby, kolem ozdobíme rajčatovou směsí a podáváme. |