Krůtí plátky s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí plátky s žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51517 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 731,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí plátky s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme je na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. |
2 | Žampióny očistíme, opláchneme vodou a okapané nakrájíme na plátky. |
3 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájené žampióny. Pak houby vyjmeme, přidáme zbylé máslo a z obou stran opečeme maso. Pak k němu dáme zpět do pánve žampióny, vše podlijeme pivem a necháme přikryté krátce dusit. V průběhu dušení v případě potřeby přilijeme vodu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou opláchneme studenou vodou.