Horké víno s kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horké víno s kořením
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52092 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
80 g | Cukr krystal |
2 ks | Hřebíček |
50 g | Hrozinky |
1 špetka | Kardamom |
50 g | Mandle |
40 ml | Pomerančová šťáva |
100 ml | Sherry brandy |
20 g | Skořice celá |
400 ml | Víno červené |
100 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 380,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hřebíček, Kardamom, Mandle, Pomerančová šťáva, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Sherry brandy, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horké víno s kořením postup přípravy receptu:
1 | V kastrole smícháme víno, cukr, pomerančovou šťávu a koření a na mírném plameni zahříváme, ale nevaříme. Horký nápoj necháme pod poklicí uležet do druhého dne. Poté scedíme, zahřejeme a podáváme s mandlemi, které jsme spařili, oloupali a nakrájeli na plátky, a hrozinkami. |