Jeřabinová vodka
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 900 g
- Cukr krupice
- 1 kg
- Jeřabiny čerstvé
- 1 l
- Voda pitná
- 2 l
- Vodka
Postup
1 | Plody jeřabin očistíme, opláchneme a necháme okapat. V misce je rozmačkáme a přeložíme do pěti litrové láhve. Jeřabiny zalijeme vodkou. Naplněnou lahev uzavřeme alobalem, nebo fólii a necháme jeden měsíc na parapetu. Nejlépe je, když láhev bude na světlém a slunečném místě. |
2 | Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr a za občasného míchání na mírném ohni cukr rozpustíme. Hotový sirup necháme vychladit. |
3 | Po měsíci jeřabiny scedíme a smícháme s vychladlým cukrovým sirupem. |
4 | Hotovou jeřabinovou vodku nalijeme do připravených lahví, které zavíčkujeme a necháme vychladit. Poté naléváme a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 445 kcal |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 54 g |
Tuky | 0 g |
Uhlovodany | 54 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 1,9 mg |
Sodík | 3,5 mg |
Vláknina | 0,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,0 mg |
Komentáře a hodnocení