Jeřabinová vodka

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
900 g
Cukr krupice
1 kg
Jeřabiny čerstvé
1 l
Voda pitná
2 l
Vodka

Postup

1

Plody jeřabin očistíme, opláchneme a necháme okapat. V misce je rozmačkáme a přeložíme do pěti litrové láhve. Jeřabiny zalijeme vodkou. Naplněnou lahev uzavřeme alobalem, nebo fólii a necháme jeden měsíc na parapetu. Nejlépe je, když láhev bude na světlém a slunečném místě.

2

Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr a za občasného míchání na mírném ohni cukr rozpustíme. Hotový sirup necháme vychladit.

3

Po měsíci jeřabiny scedíme a smícháme s vychladlým cukrovým sirupem.

4

Hotovou jeřabinovou vodku nalijeme do připravených lahví, které zavíčkujeme a necháme vychladit. Poté naléváme a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 445 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 54 g
Tuky 0 g
Uhlovodany 54 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 1,9 mg
Sodík 3,5 mg
Vláknina 0,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz