Broskve gratinované s kuřecím ragú s modrým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve gratinované s kuřecím ragú s modrým sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53818 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Broskve |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
50 ml | Džus hruškový |
4 ks | Hrušky |
300 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř bílý |
600 g | Salát ledový |
2 ks | Šalotka |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 91,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Broskve, Citrony, Cukr krupice, Džus hruškový, Hrušky, Pepř bílý, Salát ledový, Šalotka, Sýr Niva (Rokfór), Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve gratinované s kuřecím ragú s modrým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé saláty očistíme, odstraníme svrchní listy a na krátkou dobu namočíme do ledové vody. Po vyjmutí necháme okapat na sítu, odstraníme středy a listy natrháme. Na dresink smícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu s balsamicem, oříškovým olejeme a špetkou cukru. Nakonec přidáme hruškový džus. Dle chuti dosolíme. |
2 | Zralé broskve omyjeme, nařízneme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a vnitřky částečně vydlabeme. Dužinu pokrájíme na malé kostičky. |
3 | Na ragú očistíme a omyjeme maso a nakrájíme na kostičky. Šalotku najemno nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme maso a krátce orestujeme. Ochutíme bílým pepřem, přimícháme pokrájené broskve, odstavíme a přidáme nakrájený modrý sýr. Směsí naplníme vydlabené broskve, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 190°C gratinujeme cca 10 minut. |
4 | Na dekoraci použijeme hrušky, oloupeme je, okrájíme na menší velikosti, vložíme do vroucího červeného vína a necháme společně projít varem. Poté odstavíme a do mírného vychladnutí marinujeme ve víně. |
5 | Do středu každého talíře navrstvíme salát, na něj rozdělíme broskve a pokropíme hruškovým dresinkem. Dozdobíme hruškami a ihned podáváme. |