Kapří noky

Celkový čas:
110 minut
Doba přípravy:
90 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
250 ml
Bešamel
500 g
Kapr obecný
50 g
Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička
Muškátový oříšek
200 ml
Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička
Sůl
50 g
Sýr Parmezán
4 ks
Vaječný bílek slepičí
2 ks
Vejce slepičí
2 l
Voda pitná

Postup

1

Kapra stáhneme, vykostíme a třikrát umeleme. Do mísy s mletým kapřím masem přidáme bílky, vejce, strouhaný muškátový oříšek, osolíme, vše vařečkou utřeme a dáme na chvíli do ledničky vychladit.

2

Do vychlazené směsi po troškách vmícháme smetanu a znovu vychladíme.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou soli, do které zavařujeme noky vykrájené lžičkou. Když voda i s noky začne znovu vřít, stáhneme plamen, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme „táhnout“ při cca 90 °C asi 6-8 minut.

4

Noky scedíme, narovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme strouhaným sýrem, přelijeme bešamelem a dáme na chvíli do středně vyhřáté trouby zapéct.

Nutriční hodnoty

Kalorie 410 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 6 g
Tuky 31 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 192,0 mg
Draslík 419,9 mg
Sodík 664,9 mg
Vláknina 201,3 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 1,7 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 10,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz