Kapří noky
- Celkový čas:
- 110 minut
- Doba přípravy:
- 90 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 250 ml
- Bešamel
- 500 g
- Kapr obecný
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 0,5 kávová lžička
- Muškátový oříšek
- 200 ml
- Smetana 33% (šlehačka)
- 2 kávová lžička
- Sůl
- 50 g
- Sýr Parmezán
- 4 ks
- Vaječný bílek slepičí
- 2 ks
- Vejce slepičí
- 2 l
- Voda pitná
Postup
1 | Kapra stáhneme, vykostíme a třikrát umeleme. Do mísy s mletým kapřím masem přidáme bílky, vejce, strouhaný muškátový oříšek, osolíme, vše vařečkou utřeme a dáme na chvíli do ledničky vychladit. |
2 | Do vychlazené směsi po troškách vmícháme smetanu a znovu vychladíme. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou soli, do které zavařujeme noky vykrájené lžičkou. Když voda i s noky začne znovu vřít, stáhneme plamen, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme „táhnout“ při cca 90 °C asi 6-8 minut. |
4 | Noky scedíme, narovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme strouhaným sýrem, přelijeme bešamelem a dáme na chvíli do středně vyhřáté trouby zapéct. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 410 kcal |
Bílkoviny | 26 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 31 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 192,0 mg |
Draslík | 419,9 mg |
Sodík | 664,9 mg |
Vláknina | 201,3 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,7 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 10,8 mg |
Komentáře a hodnocení