Kuřecí prsa s meruňkovo-rybízovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s meruňkovo-rybízovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 ks | Meruňky |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Rybíz červený |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 892,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Meruňky, Rybíz červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s meruňkovo-rybízovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany je potřeme tenkou vrstvou sójové omáčky. |
2 | Meruňku omyjeme, odstraníme z ní pecku a nakrájíme ji na malé kostičky. Z omytého rybízu odstraníme stonky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm pečeme přibližně 3 minuty z každé strany. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla. |
4 | Do výpeku v pánvi přilijeme trochu vody, přidáme nakrájené meruňky a rybíz a za stálého míchání je necháme změknout. Přidáme 1 lžičku medu a omáčku důkladně promícháme. |
5 | Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, doplníme je přílohou, polijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné např. krupicové noky, ale třeba i vařená rýže.