Domácí chléb s ořechy a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí chléb s ořechy a zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55346 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Brokolice |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
35 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
320 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mrkev kořen |
150 g | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 185,8mg |
Draslík | 832,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí chléb s ořechy a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu důkladně omyjeme, oloupeme a na hrubším struhadle nastrouháme. Vejce rozklepneme do mísy, vyšleháme mixérem, přidáme rozpuštěné máslo a lžičku cukru. Mouku promícháme se solí, kypřicím práškem a kmínem. Přilijeme máslovoou směs a dál mixujeme. Nakonec přidáme strouhanou zeleninu a nasekané ořechy. |
2 | Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, v troubě předehřáté na 220 °C pečeme cca 10 minut. Poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších cca 60 minut. Hotový chléb necháme vychladnout a uchováme zabalený ve fólii. |
Poznámka
Můžeme použít i libovolný jiný druh zeleniny.