Sledi smažení v pikantní směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledi smažení v pikantní směsi
Sledi smažení v pikantní směsi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 55624 |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
600 g | Sleď čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 76,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Koriandr mletý, Olej slunečnicový, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledi smažení v pikantní směsi postup přípravy receptu:
1 | Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji najemno. Citron omyjeme a nakrájíme na klínky. Ryby očistíme, omyjeme a osušíme. |
2 | V míse smícháme mouku, pepř, sůl a koriandr, a poté ve směsi obalíme sledě. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a obalené ryby v něm smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené necháme na papírovém ubrousku okapat. Do rozehřátého oleje nasypeme nakrájenou petrželku a krátce osmažíme. |
4 | Od oleje okapané ryby rozdělíme na servírovací talíře, posypeme petrželkou, přidáme klínky citronu a podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít různé druhy ryb.