Bramborový nákyp s vepřovými filety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s vepřovými filety
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55677 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
60 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 258,8mg |
Draslík | 665,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 286,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s vepřovými filety postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na stejně silné plátky. Pečicí formu dobře vymažeme máslem, na dno naskládáme připravené bramborové plátky. |
2 | Povrch brambor posypeme špetkou soli, pepřem, nasekanou petrželovou natí, česnekem, na tenké proužky nakrájenou cibuli. |
3 | Smetanu smícháme s rozkvedlanými vejci, půlkou přelijeme brambory a vložíme do nahřáté trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 25 minut. |
4 | Očistíme cuketu, pokrájíme na tenké kolečka, naskládáme na brambory. Ochutíme solí, pepřem, přelijeme zbylou smetanou s vejci a vrátíme opět na 10 minut do trouby. |
5 | Vepřové maso nakrájíme na 6 stejných plátků, osolíme, opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Vytáhneme pečicí formu z trouby, opečené masové filety naskládáme na povrch cuket, posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme zpátky do trouby a zapečeme ještě 10 - 15 minut. |
6 | Po vytažení z trouby necháme 10 minut jídlo odpočinout. Rozdělíme na 6 porcí, které pokládáme na jednotlivé talíře. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo.