Zelný přílohový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný přílohový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 55828 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 207,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný přílohový salát postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. |
2 | Nakrájené zelí a cibuli vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme přibližně 2 až 3 minuty vařit. Psk vodu z hrnce slijeme. |
3 | V deci studené vody rozmícháme ocet, cukr a sůl, směs vmícháme k zelí s cibulí a vše a necháme alespoň 10 minut proležet. |
4 | Dochucené zelí promícháme s trochou oleje, dle potřeby ještě opepříme a osolíme a podáváme. |
Poznámka
Salát je vhodnou přílohou k různým masům, dá se ale konzumovat i samostatně.