Brambory s pórkovým máslem
- Celkový čas:
- 22 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 12 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 200 g
- Brambory
- 1 stroužek
- Česnek
- 150 g
- Eidam jihočeský uzený 44%
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 2 ks
- Pórek
- 1 špetka
- Pepř bílý
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Brambory propíchneme na několika místech a dáme je na 10 minut do mikrovlnné trouby, aby se nám upekly do měkka. Mezitím si pokrájíme pórek na kolečka. |
2 | Rozpálíme pánev, rozpustíme na ní máslo a prolisujeme do pánve česnek a přidáme pórek, sůl a pepř. Brambory pořádně nařízneme a vyplníme je pórkovým máslem. Vše ještě na závěr posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 359 kcal |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 32 g |
Tuky | 20 g |
Uhlovodany | 31 g |
Cholesterol | 15,0 mg |
Draslík | 526,6 mg |
Sodík | 98,4 mg |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 27,1 mg |
Vitamín E | 1,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 19,1 mg |
Brambory s pórkovým máslem
Jednoduchá a dobrá večeře. Jen - v ingrediencích je pouhých 200 g brambor pro 4 osoby , to bude zřejmě překlep. S mikrovlnným vařením nemám moc zkušeností, takže jsem pekla brambory v remosce. Palec nahoru
Jednoduchá a dobrá večeře. Jen - v ingrediencích je pouhých 200 g brambor pro 4 osoby , to bude zřejmě překlep. S mikrovlnným vařením nemám moc zkušeností, takže jsem pekla brambory v remosce. Palec nahoru
Komentáře a hodnocení