Vepřové žebírko s hrozny a šafránovou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko s hrozny a šafránovou rýží
Vepřové žebírko s hrozny a šafránovou rýží
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Hroznové víno |
120 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Rýže loupaná |
2 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
3 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
200 ml | Víno červené |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 139,5mg |
Draslík | 883,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 68,9mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hroznové víno, Olej slunečnicový, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko s hrozny a šafránovou rýží postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, vypereme a scedíme. Rozehřejeme troubu na 170°C. |
2 | Na polovině másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání 0.5 minuty opékáme. Zalijeme vodou, přidáme šafrán, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby. |
3 | Vepřové kotlety naklepeme, ostrým nožem uvolníme kost, osolíme je, okořeníme pepřem a skořicí a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji, celkem 8-10 minut. Opečená žebírka uložíme do tepla, šťávu podle chuti osolíme, zalijeme červeným vínem, přidáme 1 lžičku cukru a asi 5 minut provaříme. |
4 | Mezitím na zbylém másle prohřejeme hroznové víno. |
5 | Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou, upravíme na talíře, přelijeme polovinou šťávy, na rýži položíme žebírka, obložíme prohřátými kuličkami vína a přelijeme druhou polovinou šťávy. |