Mladé fazolky se salámem na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mladé fazolky se salámem na česneku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57491 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
700 g | Fazolové lusky zelené |
1 g | Hřebíček |
5 g | Máta |
5 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g | Sádlo škvařené |
200 g | Salám měkký |
8 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno červené |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 53,8mg |
Draslík | 763,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hřebíček, Máta, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sádlo škvařené, Salám měkký, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mladé fazolky se salámem na česneku postup přípravy receptu:
1 | Rajčata scedíme, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, měkký česnekový salám nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme salám, orestujeme, přimícháme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem, posekanými lístky máty, tymiánu, podlijeme vínem, přisypeme mladé fazolky, přilijeme vodu, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme doměkka. |
2 | Jenotlivé porce posypeme posekanou petrželkou a podáváme. |