Mandlové suchary

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
120 g
Cukr krupice
1 polévková lžíce
Cukr moučkový
1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva
200 g
Mandle
200 g
Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks
Vejce slepičí
3 polévková lžíce
Máslo čerstvé

Postup

1

Do mísy dáme cukr, žloutky a utřeme vše do pěny. Poté přimícháme velmi drobně posekané loupané mandle a prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vypracujeme hladké vláčné těsto, širokou rozkládací formu na pečení vytřeme máslem, naplníme těstem a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut. Poté formu otevřeme, těsto necháme vychladnout, následně ho nakrájíme na řezy cca centimetr široké. Řezy rozložíme na pečicí plech a umístíme sušit do trouby, předehřáté na 50°C.

2

Vysušené řezy dáme na mísu, poprášíme je moučkovým cukrem a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 641 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 81 g
Tuky 29 g
Uhlovodany 44 g
Cholesterol 123,4 mg
Draslík 442,5 mg
Sodík 41,9 mg
Vláknina 15 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 13,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz