Mandlové suchary
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 120 g
- Cukr krupice
- 1 polévková lžíce
- Cukr moučkový
- 1 kávová lžička
- Kypřicí prášek do pečiva
- 200 g
- Mandle
- 200 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ks
- Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
Postup
1 | Do mísy dáme cukr, žloutky a utřeme vše do pěny. Poté přimícháme velmi drobně posekané loupané mandle a prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vypracujeme hladké vláčné těsto, širokou rozkládací formu na pečení vytřeme máslem, naplníme těstem a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut. Poté formu otevřeme, těsto necháme vychladnout, následně ho nakrájíme na řezy cca centimetr široké. Řezy rozložíme na pečicí plech a umístíme sušit do trouby, předehřáté na 50°C. |
2 | Vysušené řezy dáme na mísu, poprášíme je moučkovým cukrem a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 641 kcal |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 81 g |
Tuky | 29 g |
Uhlovodany | 44 g |
Cholesterol | 123,4 mg |
Draslík | 442,5 mg |
Sodík | 41,9 mg |
Vláknina | 15 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 13,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,9 mg |
Komentáře a hodnocení