Kynuté buchty s pikantní kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté buchty s pikantní kapustou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 58044 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
42 g | Droždí |
600 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
Smažené hříbky | |
---|---|
150 g | Hříbky čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
3 špetka | Sůl |
Dušená kapusta | |
2 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Kapusta |
1 kávová lžička | Ocet |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
Mouka na pomoučený vál | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na potření a vymazání | |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 582,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 146,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Vejce slepičí, Hříbky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl, Cibule, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kapusta, Ocet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté buchty s pikantní kapustou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme kapustu, čerstvé hříbky a cibuli. Kapustu pokrájíme na nudličky, cibuli na kostičky a hříbky na plátky. Slaninu v hrnci vysmažíme, vyškvařenou slaninu děrovanou naběračkou vyjmeme a odložíme do misky. Na zbylý omastek dáme hříbky a vydusíme je z vlastní šťávy. Jakmile se začnou smažit, dochutíme je 3 špetkami soli a 2 špetkami pepře. Vše vyklopíme na vyškvařenou slaninu. |
2 | Do hrnce přilijeme olivový olej, na něm zpěníme cibuli dorůžova, přidáme k ní pokrájenou kapustu, ochutíme solí, pepřem, cukrem, promícháme a pod poklicí při mírné teplotě dusíme asi 15-18 minut. Kapusta by měla být měkká a bez šťávy. Pokud zbyla nějaká šťáva z kapusty, necháme ji odpařit. Poté kapustu dochutíme octem (případně i cukrem a pepřem). Přimícháme do ní houby se slaninou a necháme směs vychladnout. |
3 | V míse rozmícháme hrubou mouku s rozdrobeným droždím. Do vychladlé kapusty přimícháme postupně 2 vejce, poté budeme přisypávat mouku tak, aby vzniklo vláčné ale nelepivé těsto. Dáme ho na pomoučený vál a těsto znovu vypracujeme. Nakrájíme ho na 12 stejných dílů. Pečící plech vytřeme olivovým olejem. Z každého dílu těsta vytvoříme kulaté buchty, které dáme na vymazaný plech. Každou buchtu potřeme celou olivovým olejem. Buchty necháme asi 15 minut kynout, poté je dáme do předehřáté trouby na 180-190 °C a pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Vychladlé upečené buchty od sebe oddělíme, dáme na talíře a podáváme samostatně nebo jako přílohu ke grilovanému, uzenému nebo pečenému masu. |