Muffiny z polenty a italským sýrem

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
2 kávová lžička
Kypřící prášek do pečiva
150 g
Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička
Olej chilli
1 dl
Olej olivový
1 kávová lžička
Paprika sladká
300 g
Podmáslí
150 g
Polenta instantní
150 g
Sýr Parmezán
3 ks
Vejce slepičí
2 polévková lžíce
Mouka polohrubá
2 polévková lžíce
Olej olivový

Postup

1

Do mísy nasypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme se sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným sýrem (nejchutnější je Parmezán, případně ho nahradíme sýrem Pecorino, Grand Moravia či zralou Goudou).

2

V druhé misce vyšleháme olivový a chilli olej s vejci, postupně zašleháme husté podmáslí. Tuto tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce a těsto dobře promícháme.

3

Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin a dáme páct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme je do zlatova přibližně 20 minut. Po upečení mufiny necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, následně je vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.

Nutriční hodnoty

Kalorie 705 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 59 g
Tuky 40 g
Uhlovodany 30 g
Cholesterol 209,5 mg
Draslík 133,6 mg
Sodík 662,0 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 211,9 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz