Muffiny z polenty a italským sýrem
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 kávová lžička
- Kypřící prášek do pečiva
- 150 g
- Mouka polohrubá
- 0,5 kávová lžička
- Olej chilli
- 1 dl
- Olej olivový
- 1 kávová lžička
- Paprika sladká
- 300 g
- Podmáslí
- 150 g
- Polenta instantní
- 150 g
- Sýr Parmezán
- 3 ks
- Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce
- Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
Postup
1 | Do mísy nasypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme se sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným sýrem (nejchutnější je Parmezán, případně ho nahradíme sýrem Pecorino, Grand Moravia či zralou Goudou). |
2 | V druhé misce vyšleháme olivový a chilli olej s vejci, postupně zašleháme husté podmáslí. Tuto tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce a těsto dobře promícháme. |
3 | Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin a dáme páct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme je do zlatova přibližně 20 minut. Po upečení mufiny necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, následně je vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 705 kcal |
Bílkoviny | 28 g |
Sacharidy | 59 g |
Tuky | 40 g |
Uhlovodany | 30 g |
Cholesterol | 209,5 mg |
Draslík | 133,6 mg |
Sodík | 662,0 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 211,9 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,3 mg |
Komentáře a hodnocení