Hovězí plátky se zapečeným sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky se zapečeným sněhem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58754 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Kapie |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 71,6mg |
Draslík | 67,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 156,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kapie, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky se zapečeným sněhem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, osolíme špetkou soli, opepříme, naklepeme, nařízneme okraje a obalíme v mouce. Následně je po obou stranách opečeme v hrnci na rozpáleném oleji. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Hotové maso vybereme z hrnce a naskládáme na dno máslem potřené zapékací mísy. Na povrch vyskládáme tenké plátky česneku. |
2 | Z bílku a zbylé soli vyšleháme tuhý sníh, na každý plátek masa položíme lžící tuhého sněhu. Posypeme jemně strouhaným sýrem. v horké troubě zapečeme. Po upečení plátky klademe na teplé talíře, každou porci ozdobíme tenkými proužky kapie. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo.