Hovězí plátky na pepři a medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky na pepři a medu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58824 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Hovězí maso přední |
80 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Med včelí |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 364,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso přední, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky na pepři a medu postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, rozkrájíme na plátky, okraje nařízneme. Každý plátek posypeme bohatě pepřem, naklepeme a jemně obalíme v mouce. Ve velké pánvi na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme. Měkké maso osolíme a poklademe na jednotlivé talíře. |
2 | Do zbylého oleje přidáme máslo, zalijeme vínem, vložíme med a povaříme na šťávu. Hotovou šťávou přeléváme opečené plátky na talířích. Nakonec porce ozdobíme na tenké plátky nakrájeným česnekem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým chlebem.