Péřová buchta II

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Cukr krupice
1 ks
Kypřicí prášek do pečiva
200 g
Mouka pšeničná hladká
100 ml
Olej slunečnicový
4 ks
Vejce slepičí
5 polévková lžíce
Cukr krupice
1 l
Mléko polotučné
2 ks
Pudinkový prášek - kakaový
4 polévková lžíce
Cukr krupice
250 g
Máslo čerstvé
500 g
Tvaroh měkký
100 g
Čokoláda na vaření
80 g
Máslo čerstvé
2 kávová lžička
Mléko polotučné

Postup

1

Celá vejce s cukrem našleháme do hladké a lesklé pěny. Vmícháme olej, mouku a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný strouhankou).

2

Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme puding a ještě teplý nalijeme na připravené těsto.

3

Dáme péct na 200°C cca 20minut. Po upečení necháme vychladnout.

4

Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem. Směs potom natřeme na vychlazené těsto a necháme zatuhnout.

5

Rozehřejeme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Když se čokoláda rozpustí, přilijeme mléko. Nakonec čokoládou polijeme nebo ozdobně postříkáme tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty

Kalorie 585 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 50 g
Tuky 38 g
Uhlovodany 20 g
Cholesterol 123,2 mg
Draslík 127,3 mg
Sodík 29,0 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 94,2 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 3,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 31,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
monca
Péřová buchta II
Vypadá nádherně!!! Vyzkouším hned zítra :-)

janatka
Péřová buchta II
Znám,já dávám zakysanou smetanu tu smíchám s jogurtem a potírám.