Péřová buchta II
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 100 g
- Cukr krupice
- 1 ks
- Kypřicí prášek do pečiva
- 200 g
- Mouka pšeničná hladká
- 100 ml
- Olej slunečnicový
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 5 polévková lžíce
- Cukr krupice
- 1 l
- Mléko polotučné
- 2 ks
- Pudinkový prášek - kakaový
- 4 polévková lžíce
- Cukr krupice
- 250 g
- Máslo čerstvé
- 500 g
- Tvaroh měkký
- 100 g
- Čokoláda na vaření
- 80 g
- Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička
- Mléko polotučné
Postup
1 | Celá vejce s cukrem našleháme do hladké a lesklé pěny. Vmícháme olej, mouku a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný strouhankou). |
2 | Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme puding a ještě teplý nalijeme na připravené těsto. |
3 | Dáme péct na 200°C cca 20minut. Po upečení necháme vychladnout. |
4 | Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem. Směs potom natřeme na vychlazené těsto a necháme zatuhnout. |
5 | Rozehřejeme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Když se čokoláda rozpustí, přilijeme mléko. Nakonec čokoládou polijeme nebo ozdobně postříkáme tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 585 kcal |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 50 g |
Tuky | 38 g |
Uhlovodany | 20 g |
Cholesterol | 123,2 mg |
Draslík | 127,3 mg |
Sodík | 29,0 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 94,2 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 3,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 31,5 mg |
Komentáře a hodnocení