Svařené víno s pomerančovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svařené víno s pomerančovou kůrou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59036 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
8 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 ks | Skořice celá |
750 ml | Víno červené |
150 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 300,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 11,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová kůra, Skořice celá, Víno červené, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hřebíček nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Svařené víno s pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci uvedeme do varu vodu se skořicí, sušeným zázvorem, hřebíčky, kousky pomerančové kůry a cukrem. Uvaříme hustý sirup. |
2 | Potom přilijeme červené víno a zahříváme téměř k bodu varu. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme jen malý kousek roztlučeného sušeného zázvoru.