Višňové clafoutis s vanilkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňové clafoutis s vanilkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59047 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
750 g | Kompot višňový |
20 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 172,6mg |
Draslík | 170,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňové clafoutis s vanilkou postup přípravy receptu:
1 | Sklenku šťávy z višňového kompotu prošleháme s vejci, dření z vanilkového lusku a cukrem. Pomalu vmícháme mouku, potom přidáme mléko, sůl a vše promícháme na hladké těsto. |
2 | Okapané višně rozložíme na dno máslem vymazané zapékací formy. Přelijeme připraveným těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut dozlatova. |
3 | Moučník poprášíme cukrem a můžeme podávat horký nebo vlažný. |
Poznámka
Můžeme použít čerstvé višně, které zasypeme cukrem a přelijeme 3 lžícemi pálenky. Vzniklou šťávu použijeme místo kompotové.