Hovězí kližka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kližka se zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | JanaB |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (29%) |
ID receptu: | 59072 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Bylinkové máslo |
2 ks | Cibule |
750 g | Hovězí kližka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
500 g | Zeleninová směs čínská - mražená |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 97,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mouka pšeničná hladká T 650, Zeleninová směs čínská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bylinkové máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kližka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme plátky nakrájené z kližky s kostí, přiklopíme poklicí a po 5 minutách obrátíme. |
2 | Krátce podusíme, přidáme koření a podlijeme vodou. Za občasného podlévání udusíme maso do měkka. |
3 | V troše studené vody rozmícháme mouku. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme (trochu více) a povaříme. Přidáme zeleninovou směs a odkryté povaříme asi 7 minut. Přidáním zeleniny šťáva trochu zřídne. |
4 | Dochutíme solí a odstavíme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými brambory. Bylinkové máslo - petrželová nať, rozmarýn, česnek, cibule, mrkev, pastyňák, kurkuma, bazalka. Je bez glutamanu sodného. Mražená zelenina - mrkev, pórek, naklíčené fazole Mungo, hrách, bílé hlávkové zelí, květák, bambusové výhonky, paprika, houby Mu - Err, žampióny, mladé lusky hrachu, kandovaný zázvor.