Španělská omeleta II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská omeleta II
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59397 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 dkg | Klobása Chorizo |
50 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Párky Frankfurtské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajče cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dkg | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 985,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Rajče cherry, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská omeleta II postup přípravy receptu:
1 | Na tuku opečeme na kolečka nakrájenou klobásku chorizo. Tuk scedíme a nalijeme do pánve. Přidáme na kolečka nakrájené uvařené brambory, které mírně opečeme. Potom přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, párek a nadrobno nakrájený česnek. Nakonec přidáme přepůlená cherry rajčátka a opečené chorizo. Osolíme, opepříme a necháme chvilku restovat. |
2 | Nakonec celou směs zalijeme vajíčky, ve kterých jsme rozmíchali nastrouhaný sýr. Zakryjeme pokličkou a necháme ztuhnout. |
Poznámka
Na talíři omeletu ozobíme rajčaty a okurkou.
Výživné :-))), ale moooc dobréééé ! To jsme si pochutnali !