Domácí piškoty II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí piškoty II
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 59867 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
100 g | Mouka polohrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 147,2mg |
Draslík | 68,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 169,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí piškoty II postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky v míse vyšleháme s 3/4 dávky cukru a 1 lžící horké vody do pěny. Opatrně vmícháme mouku a zbylý cukr. |
2 | Z bílků ušleháme sníh, který přimícháme do žloutkové směsi. |
3 | Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme z připraveného těsta piškoty pomocí lžíce. |
4 | Piškoty pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia 10 minut. |
Můj malý syn byl nadšený. Piškoty jsme vyráběly společně. Byly jemné, měkké, nádherně se rozplývaly na jazyku. Díky za tip.