Rychlá svíčková z kuřecích prsou
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 polévková lžíce
- Cukr krupice
- 100 g
- Kuřecí prsa
- 1 polévková lžíce
- Máslo
- 1 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml
- Smetana ke šlehání
- 1 balení
- Zelenina nakládaná
Postup
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a osmahneme v kastrole na másle (nebo na oleji). |
2 | Potom přidáme sterilovanou zeleninu i s nálevem a dusíme, dokud maso nezměkne (asi 15 minut). |
3 | Měkké maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vmícháme do ní smetanu rozmíchanou se lžící hladké mouky a povaříme do zhoustnutí. |
4 | Nakonec omáčku podle chuti přisladíme a vložíme do ní maso. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 433 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 38 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 0,8 mg |
Sodík | 1,2 mg |
Vláknina | 101,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,0 mg |
Rychlá svíčková z kuřecích prsou
Na dvě porce doporučuji použít 200 - 250 g masa, pokud se jedná o porci pro dospělého. 250 ml smetany na šlehání na dvě porce je zase moc. Po orestování masa, které jsem osolila, jsem ještě se zeleninou přidala trochu vody a pak použila trochu smetany a trochu mléka. Po zahuštění moukou doporučuji omáčku provářet minimálně 20 minut. Jsou různí výrobci zeleninového základu, takže doporučuji vyzkoušet a případně do základu přidat koření. Palec nahoru dát nemůžu.
Na dvě porce doporučuji použít 200 - 250 g masa, pokud se jedná o porci pro dospělého. 250 ml smetany na šlehání na dvě porce je zase moc. Po orestování masa, které jsem osolila, jsem ještě se zeleninou přidala trochu vody a pak použila trochu smetany a trochu mléka. Po zahuštění moukou doporučuji omáčku provářet minimálně 20 minut. Jsou různí výrobci zeleninového základu, takže doporučuji vyzkoušet a případně do základu přidat koření. Palec nahoru dát nemůžu.
Komentáře a hodnocení