Rychlá svíčková z kuřecích prsou

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
1 polévková lžíce
Cukr krupice
100 g
Kuřecí prsa
1 polévková lžíce
Máslo
1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml
Smetana ke šlehání
1 balení
Zelenina nakládaná

Postup

1

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a osmahneme v kastrole na másle (nebo na oleji).

2

Potom přidáme sterilovanou zeleninu i s nálevem a dusíme, dokud maso nezměkne (asi 15 minut).

3

Měkké maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vmícháme do ní smetanu rozmíchanou se lžící hladké mouky a povaříme do zhoustnutí.

4

Nakonec omáčku podle chuti přisladíme a vložíme do ní maso.

Nutriční hodnoty

Kalorie 433 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 12 g
Tuky 38 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 0,8 mg
Sodík 1,2 mg
Vláknina 101,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Aleisa
Rychlá svíčková z kuřecích prsou
Na dvě porce doporučuji použít 200 - 250 g masa, pokud se jedná o porci pro dospělého. 250 ml smetany na šlehání na dvě porce je zase moc. Po orestování masa, které jsem osolila, jsem ještě se zeleninou přidala trochu vody a pak použila trochu smetany a trochu mléka. Po zahuštění moukou doporučuji omáčku provářet minimálně 20 minut. Jsou různí výrobci zeleninového základu, takže doporučuji vyzkoušet a případně do základu přidat koření. Palec nahoru dát nemůžu.sorry