Frgál s makovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frgál s makovou náplní
Frgál s makovou náplní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60165 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | drobenka |
10 g | Droždí |
50 g | Máslo |
100 g | Mouka polohrubá |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Náplň maková |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
70 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 23,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 72,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí, Máslo, Náplň maková, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Frgál s makovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 1 lžíci hladké mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek. |
2 | Potom přidáme změklé máslo, zbylou mouku, špetku soli a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 minut na teplém místě. |
3 | Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost dna remosky. |
4 | Remosku vymažeme olejem a vyložíme připraveným těstem. Těsto potřeme náplní a posypeme drobenkou. Necháme chvíli kynout a potom upečeme. |
Poznámka
Drobenku připravíme smícháním hrubé mouky s krupicovým cukrem a máslem. Můžeme použít i tvarohovou nebo povidlovou náplň.
Skvělí recept na pečení v Remosce. Velký koláč jde špatně, bez potrhání, vyklopit. Proto raději volím malé koláčky, které dávám na dno remosky dostatečně daleko od sebe.