Maminčina bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maminčina bábovka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6060 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
50 g | Kakao - prášek |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej stolní |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 174,6mg |
Draslík | 315,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maminčina bábovka postup přípravy receptu:
1 | S horkým mlékem třeme žloutky do pěny, přidáme cukr a dohladka šleháme. |
2 | Přilejeme olej a vmícháme mouku s kypřícím práškem a ušlehaný sníh ze čtyř bílků. |
3 | Část těsta můžeme obarvit kakaem. |
4 | Pečeme ve vymazané a vysypané formě 45 minut. |
Pekla jsem na 180 stupňů 45 min. Byla dobrá, rychlá. Zvládne i začátečník. Místo mléka jsem dala kefír.