Hlíva ústřičná na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlíva ústřičná na kmíně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6120 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Hlíva ústřičná |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 21,9mg |
Vláknina | 357,0mg |
Vitamín A | 1,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlíva ústřičná na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a necháme okapat hlívu. Odřízneme tuhé části noh tak, aby vznikla ouška. |
2 | Spodní část nohy potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a osolíme. |
3 | Obalíme v hladké mouce a na horkém oleji smažíme, dokud houby nezezlátnou. |
Hlívu před rychlou úpravou vždy předem chvíli podusím, aby byla stravitelnější. Pak ji osuším a teprve ochutím a obalím. Smažení je pak velmi rychlá záležitost. Tak to upravená hlíva je křupavá a chutná. Doporučuju vyzkoušet a hodnotím kladně.