Vánoční houbová polévka II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční houbová polévka II
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Ondrafan |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (5%) |
ID receptu: | 62054 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
3 g | Česnek |
3 hrst | Houby sušené |
3 g | Kmín celý |
200 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření |
3 g | Pepř černý celý |
2 ks | Petržel |
3 g | Sůl |
2000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 120,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 118,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Kmín celý, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nové koření, Petržel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční houbová polévka II postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby vložíme do studené vody a necháme půl hodiny odstát. Přidáme kořenouvou zeleninu včetně koření a přivedeme k varu. Vaříme 2 hodiny na mírném plameni pod pokličkou. |
2 | Připravíme si jíšku. Rozpustíme na pánvi máslo, zasypeme hladkou moukou a lehce osmahneme. Jíšku rozmýcháme ve 2dcl studené vody a vlejeme do polévky. |
3 | Vše ještě provaříme 10 minut. |
Poznámka
Směs sušených hub používám nejlépe z hřibů pravých a kozáků. Polévku podávám výhradně s domácími nudlemi uvařenými zvlášt.