Drůbeží salát s celerem a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží salát s celerem a jablky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 6249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Citronová šťáva |
250 g | Drůbeží maso pečené |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 487,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso pečené, Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží salát s celerem a jablky postup přípravy receptu:
1 | Upečené maso nakrájíme na tenké plátky nebo silnější nudle. Celer oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupaná jablka bez jadřinců nakrájíme na kostičky, zakapeme citrónovou šťávou a smícháme s nastrouhaným celerem a nakrájeným masem. Všechno zalijeme nálevem, který si připravíme z oleje, octa, hořčice, soli a z mletého pepře. |