Nejlepší dortový korpus
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 45 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 0,5 kávová lžička
- Citronová kůra
- 130 g
- Cukr krupice
- 1 ks
- Cukr vanilka
- 34 g
- Máslo čerstvé
- 170 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 20 ml
- Voda pitná
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hrubá
Postup
1 | Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. |
2 | K přípravě těsta použijeme vejce, která mají pokojovou teplotu. |
3 | Ve šlehači asi 7 minut šleháme celá vejce s cukrem. Než budou vejce ušlehaná dosvětla, přiléváme velmi pomalu horkou vodu. |
4 | Do hmoty vmícháme citronovou kůru, po částech prosátou mouku, v níž jsme promíchali vanilkový cukr, na závěr rozpuštěné máslo. |
5 | Těsto vlijeme do formy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme tak, že vpíchneme do těsta špejli a pokud se na ni těsto nelepí, je korpus upečený. |
6 | Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě „hlavou dolů“. Vychladlý corpus položíme na talíř tak, jak byl ve formě. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 348 kcal |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 47 g |
Tuky | 14 g |
Uhlovodany | 25 g |
Cholesterol | 178,4 mg |
Draslík | 52,7 mg |
Sodík | 54,5 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 188,4 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,3 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 14,7 mg |
Komentáře a hodnocení