Nejlepší dortový korpus

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
45 minut

Ingredience

Počet porcí
0,5 kávová lžička
Citronová kůra
130 g
Cukr krupice
1 ks
Cukr vanilka
34 g
Máslo čerstvé
170 g
Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks
Vejce slepičí
20 ml
Voda pitná
40 g
Máslo čerstvé
3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá

Postup

1

Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou.

2

K přípravě těsta použijeme vejce, která mají pokojovou teplotu.

3

Ve šlehači asi 7 minut šleháme celá vejce s cukrem. Než budou vejce ušlehaná dosvětla, přiléváme velmi pomalu horkou vodu.

4

Do hmoty vmícháme citronovou kůru, po částech prosátou mouku, v níž jsme promíchali vanilkový cukr, na závěr rozpuštěné máslo.

5

Těsto vlijeme do formy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme tak, že vpíchneme do těsta špejli a pokud se na ni těsto nelepí, je korpus upečený.

6

Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě „hlavou dolů“. Vychladlý corpus položíme na talíř tak, jak byl ve formě.

Nutriční hodnoty

Kalorie 348 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 47 g
Tuky 14 g
Uhlovodany 25 g
Cholesterol 178,4 mg
Draslík 52,7 mg
Sodík 54,5 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 188,4 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,3 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 14,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz