Salát plný zdraví

Celkový čas:
15 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Artyčoky čerstvé
400 g
Chřest zelený
1 ks
Cibulka jarní
2 polévková lžíce
Citrónová šťáva
0,5 polévková lžíce
Kopr čerstvý
80 g
mozzarella třešinky
1 kávová lžička
Olej chilli
2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský
2 špetka
Pepř bílý
1 polévková lžíce
Petržel hladkolistá
1 hrst
Rukola
1 hrst
Salát Polníček
2 špetka
Sůl
40 g
Sýr Gran Moravia
2 ks
Čekanka

Postup

1

Očištěnou salátovou čekanku (žlutou a červenou), artyčoky, jarní cibulku, petrželku, kopr, listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou. Tvrdý sýr Gran Moravia nastrouháme na tenké plátky, malé kuličky mozzarelly rozkrojíme na poloviny.

2

Z čerstvého zeleného omytého chřestu odkrojíme 2-4cm tvrdé spodní části. Pokud je zelený chřest skutečně čerstvý, neloupeme ho. Nakrájíme ho spolu s jarní cibulkou na kroužky a dáme do mísy. Přidáme na proužky pokrájenou čekanku. Přidáme potrhané salátové listy, rukolu a pokrájené bylinky.

3

Z mladého artyčoku odkrojíme silný stonek, pak ho oloupeme, zbavíme chloupků, až zůstane mladé poupě, které hned pokapeme citrónovou šťávou (nebo potřeme rozkrojeným citrónem) a nakrájíme na proužky. Vše ve velké míse promícháme, pokapeme olivovým a chilli olejem, ochutíme solí, pepřem a znovu vše zlehka promícháme.

4

Salát rozdělíme do misek, každou porci ozdobíme rozkrájenou mozzarelou, posypeme plátky sýra a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty

Kalorie 149 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 7 g
Tuky 10 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 91,2 mg
Sodík 119,5 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 110,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,1 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz