Banánovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánovka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64394 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Banány |
90 g | Cukr krystal |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
230 g | Olej slunečnicový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 67,6mg |
Draslík | 520,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 102,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 20,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krystal, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánovka postup přípravy receptu:
1 | Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | V míse rozšleháme vejce a přimícháme všechny tekuté suroviny. Poté přimícháme cukr i vanilkový cukr, mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme řidší těsto. Pokud bude třeba, přilijeme ještě trochu mléka. |
3 | Těsto rozdělíme do dvou nádob. Do jedné části těsta přimícháme kakao, do druhé banány, které jsme pečlivě rozmačkali vidličkou. |
4 | Na plech vlijeme banánové těsto, na něj kakaové a pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. |
Měla jsem banány k okamžité spotřebě, tak jsem vyzkoušela tuto buchtu. Je trochu nižší, mouku doporučuji smíchat s práškem do pečiva a prosít přes síto, aby se mouka provzdušnila. Je tam docela dost oleje, dala jsem o 60 g méně. Jinak je to taková obyčejná a běžná buchta, nedá se nazvat sváteční. Výhodou je rychlá příprava. Palec nahoru.
Moje první buchta kterou jsem kdy pekl a je moc dobrá. Palec na horu. :D