Těstovinový salát s cottage sýrem a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s cottage sýrem a jablky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Beata |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (72%) |
ID receptu: | 65268 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 170,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 59,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Těstoviny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s cottage sýrem a jablky postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny menších tvarů uvaříme ve větším množství mírně osolené vody. Do vody se vsypou až když voda vaří, promíchají se a na mírnějším příkonu tepla je uvaříme, ale nerozvaříme. Těstoviny pak rychle scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Jablka očistíme, opláchneme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme. Vložíme do kastrůlku, přidáme cukr dle potřeby a nepatrně vody. Jablka podusíme a necháme vychladnout. |
3 | Těstoviny smícháme s jablečnou směsí a sýrem Cottage. Pokud je třeba přisladíme, záleží na kyselosti nebo sladkosti jablek a taky vlastní chuti. Hotový salát necháme vychladit a podáváme. |
Poznámka
Můžeme dozdobit řezem jablka a meduňkou nebo mátou. Doporučuji použít těstoviny vyrobené z tvrdé pšenice - semoliny.
Fajn sladký těstovinový salát, podobné nám chutnají. Voda uvedená v receptu je určena do nastrouhaných jablek, aby se mírně podusily. Soli do vody na vaření těstovin jsem dala malinko víc než špetku a cukru do salátu podle chuti. Za mě palec nahoru.
Ňam