Cake pops - pečená lízátka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cake pops - pečená lízátka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Aleisa |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (63%) |
ID receptu: | 65294 |
Kategorie: | Lízátka |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
2 špetka | Citronová kůra |
50 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
25 g | Mléko polotučné |
74 g | Mouka polohrubá |
25 g | Olej rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Na povrch | |
120 g | Čokoláda bílá |
100 g | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 18,2mg |
Draslík | 87,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 21,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Čokoláda bílá, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cake pops - pečená lízátka postup přípravy receptu:
1 | Celé vejce šleháme ručním šlehačem s cukrem a vanilkovým cukrem do husté, bílé pěny. Pak při nejnižších obrátkách přidáme kůru nebo trochu citronového aroma, pozvolna přiléváme olej a pak střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Už nešleháme dlouho, jen až se vše spojí a těsto vkládáme lžíci do olejem mírně vymazané a polohrubou moukou lehce vysypané formy na pečená lízátka. Formu přiklopíme vrchním dílem a na pečícím plechu vložíme do předehřáté trouby. Orientační doba pečení je 12 - 15 minut při 170 °C. |
2 | Po upečení těsta necháme formu chvilku zchladnout, kuličky z ní vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Pak napíchneme špejle, jejíž konce jsme malinko ponořili do rozpuštěné čokolády. Pomůže to zafixovat špejle. |
3 | Nakonec potřeme celé kuličky rozpuštěnou čokoládou a obalíme v sekaných mandlích nebo něčem jiném, uvedeno v poznámce. Lízátka necháme ztuhnout, nejlépe je zapíchnout do kousku polystyrénu. Pak je vhodně naaranžujeme a podáváme. |
Poznámka
Čokoládu můžeme použít jakoukoliv a na obalení povrchu se hodí i např. ořechy, oříšky, kokos, griliáš, jemně nastrouhaný kokosový suk, kupované zdobení jako čokoládová rýže nebo barevné kuličky. Kreativitě se meze nekladou. Recept je přizpůsobený pro tuto formu z e-shopu Vše na vaření. http://www.vsenavareni.cz/forma-na-lizatka-cake-pops-ibili
Náročnější, ale vynikající!