Panzanella se zálivkou saganaki
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 polévková lžíce
- Balsamico ocet
- 1 stroužek
- Česnek
- 2 ks
- Ciabatta
- 1 ks
- Cibule červená
- 1 kávová lžička
- Citronová šťáva
- 1 kávová lžička
- Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 polévková lžíce
- Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 400 g
- Rajčata Cherry
- 200 g
- řecký sýr
- 1 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Rajčata nakrájíme na poloviny (nejlepší je směs žlutých i červených rajčat). Osolíme a opepříme a necháme je 15 minut stát, aby uvolnila šťávu. |
2 | Na dvou lžících oleje opečeme ciabatty nakrájené na kostičky. |
3 | Připravíme si dresink: smícháme 2 lžíce olivového oleje, ocet, cukr a utřený česnek. |
4 | Ciabattu smícháme s rajčaty, přidáme polovinu dresinku a promícháme. Necháme 10 minut odstát, aby ciabatty nasákly dresink. |
5 | Na zbylé lžíci oleje opečeme mouku dozlatova. Odstavíme a zastříkneme citronovou šťávou, přidáme sýr nakrájený na kostičky a promícháme. Tuto směs přimícháme do salátu. |
6 | Podáváme posypané červenou cibulí a petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 306 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 40 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 39 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 474,0 mg |
Sodík | 589,4 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,4 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 40,8 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,3 mg |
Komentáře a hodnocení