Panzanella se zálivkou saganaki

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
1 polévková lžíce
Balsamico ocet
1 stroužek
Česnek
2 ks
Ciabatta
1 ks
Cibule červená
1 kávová lžička
Citronová šťáva
1 kávová lžička
Cukr třtinový
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
400 g
Rajčata Cherry
200 g
řecký sýr
1 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Rajčata nakrájíme na poloviny (nejlepší je směs žlutých i červených rajčat). Osolíme a opepříme a necháme je 15 minut stát, aby uvolnila šťávu.

2

Na dvou lžících oleje opečeme ciabatty nakrájené na kostičky.

3

Připravíme si dresink: smícháme 2 lžíce olivového oleje, ocet, cukr a utřený česnek.

4

Ciabattu smícháme s rajčaty, přidáme polovinu dresinku a promícháme. Necháme 10 minut odstát, aby ciabatty nasákly dresink.

5

Na zbylé lžíci oleje opečeme mouku dozlatova. Odstavíme a zastříkneme citronovou šťávou, přidáme sýr nakrájený na kostičky a promícháme. Tuto směs přimícháme do salátu.

6

Podáváme posypané červenou cibulí a petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 306 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 40 g
Tuky 13 g
Uhlovodany 39 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 474,0 mg
Sodík 589,4 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,4 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 40,8 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz