Dýňová polévka II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová polévka II
Dýňová polévka II
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | HankaMarek1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 65497 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Dýně Hokkaidó |
1 špetka | Kari koření |
2 ks | Mrkev kořen |
40 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 233,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 45,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kari koření, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dýně Hokkaidó, Mrkev kořen, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová polévka II postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibulku zpěníme na másle. Přidáme pokrájenou dýni se slupkou (pro výraznou barvu) brambory na kostičky a mrkev. Zalijeme vodou tak, aby suroviny byly potopené, osolíme. |
2 | Vaříme do té doby až jsou všechny ingredience měkké. |
3 | Elektrickým mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme špetku kari koření. Na talíři potom ozdobíme zakysanou smetanou a opečenou slaninou. |
Poznámka
Voda podle potřeby.