Maďarská roštěnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarská roštěnka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 6578 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
400 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
500 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 119,7mg |
Draslík | 196,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 137,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarská roštěnka postup přípravy receptu:
1 | Roštěnku nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, okraje nařízneme, prudce opečeme v rozehřátém sádle z obou stran, osolíme a odložíme do tepla. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, odstavíme, zaprášíme mletou červenou paprikou, podlijeme masovým vývarem a vrátíme zpět na oheň. Přidáme roštěnky a přiklopené dusíme do měkka. |
2 | Šťávu zaprášíme moukou, povaříme 20 minut a přecedíme nebo prolisujeme skrz síto na roštěnky. Část osmažené cibule necháme na obložení roštěnek. |