Recept

Žebírka v červeném víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 440 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 420 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65960
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 kg Hovězí žebra
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Provensálské koření
1 kávová lžička Sůl
6 kávová lžička Tymián čerstvý
750 ml Víno červené
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,220 kcal
Kilojoule 5 104kJ
4% Sacharidy 15 g
123% Tuky 92 g
17% Sodík 333 mg
98% Bílkoviny 55 g

Žebírka v červeném víně postup přípravy receptu:

1

Olej rozpálíme ve velké, hlubé pánvi nebo hrnci. Žebra osolíme a opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji (4 minuty z každé strany).

2

Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme ale stroužky necháme v celku.

3

Poté k žebru přidáme všechny ostatní ingredience, kromě kukuřičného škrobu. Dusíme za občasného podlévání 7-8 hodin.

4

Poté sebereme tuk z povrchu pánve a vyhodíme ho.

5

Kukuřičný škrob smícháme se lžící vody a rozmícháme ho a poté to vmícháme do pánve (ze které jsme pro lepší manipulaci vyjmuli žebra). Povaříme 5 minut.

6

Je-li třeba, dosolíme a dopepříme.

7

Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Žebírka v červeném víně
Výbornéblink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept