Žebírka v červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 440 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírka v červeném víně
Celkový čas: | 440 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 420 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 kg | Hovězí žebra |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl |
6 kávová lžička | Tymián čerstvý |
750 ml | Víno červené |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 236,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 144,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Hovězí žebra, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žebírka v červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Olej rozpálíme ve velké, hlubé pánvi nebo hrnci. Žebra osolíme a opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji (4 minuty z každé strany). |
2 | Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme ale stroužky necháme v celku. |
3 | Poté k žebru přidáme všechny ostatní ingredience, kromě kukuřičného škrobu. Dusíme za občasného podlévání 7-8 hodin. |
4 | Poté sebereme tuk z povrchu pánve a vyhodíme ho. |
5 | Kukuřičný škrob smícháme se lžící vody a rozmícháme ho a poté to vmícháme do pánve (ze které jsme pro lepší manipulaci vyjmuli žebra). Povaříme 5 minut. |
6 | Je-li třeba, dosolíme a dopepříme. |
7 | Podáváme. |
Výborné