Jarní avokádový toast s hráškem, mátou a ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní avokádový toast s hráškem, mátou a ředkvičkami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 66047 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
300 g | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Máta |
7 g | Pepř černý mletý |
5 ks | Ředkvička |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 546,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 224,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Chléb toastový, Citronová šťáva, Hrášek, Máta, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní avokádový toast s hráškem, mátou a ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Plátky toastového chleba opečeme dohněda. |
2 | Avokádo zbavíme pecky a oloupeme, dužinu rozmačkáme vidličkou spolu s citronovou šťávou, solí a pepřem. |
3 | Touto avokádovou směsí potřeme všechny plátky toastového chleba. |
4 | Nahoru navršíme jemně rozmačkaný povařený hrášek, na plátky nakrájené ředkvičky a ozdobíme lístky máty. |
5 | Podáváme. |