Šafránovo-rajčatová shakshuka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránovo-rajčatová shakshuka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 66049 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
400 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
4 polévková lžíce | Sýr Feta |
6 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 372,1mg |
Draslík | 593,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 937,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Protlak rajčatový sterilovaný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Šafrán, Sůl mořská, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šafránovo-rajčatová shakshuka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme. |
2 | Cherry rajčátka přepůlíme. |
3 | V hrnci rozpálí olej a opečeme na něm cibuli. Trvá to tak 5 minut. |
4 | Poté přidáme česnek, rajčata, protlak a všechno koření včetně pepře a soli. Dusíme 5 minut. |
5 | Poté vmícháme vodu. |
6 | Do směsi uděláme čtyři důlky, do kterých vyklepneme vejce a počkáme, až ztuhne. Trvá to 5 minut. |
7 | Podáváme posypané čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podle chuti můžeme osolit a opepřit. |