Kuře na zbojnický způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na zbojnický způsob
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 662 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
1500 g | Kuře |
100 ml | Olej stolní |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 339,9mg |
Vláknina | 232,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na zbojnický způsob postup přípravy receptu:
1 | Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Protkneme je slaninou, osolíme a opepříme na povrchu i uvnitř, potřeme olejem a jemně utřeným česnekem a necháme je krátce odležet. |
2 | Kuřata napícháme a upevníme na jehlu a za občasného potření zbylým olejem nebo odkapávající šťávou je na rožni upečeme doměkka. |
Ne každý má možnost připravit toto kuře na rožni. Dělávám na roštu v troubě, většinou kuře přepůlím a pod něj dávám hluboký plech s okraji. Nebo vcelku se dává na stojánek k tomu určený. Kuře krásně voní po použitých surovinách a jako příloha se hodí hlavně brambory v různých úpravách, chléb, já jsem tentokrát zvolila rýži a zeleninový salát. Na dané porce jsem ale měla váhově více masa, než jak uvádí recept. Ale záleží, pro jaké jedlíky vaříme. Za mě palec nahoru.