Grilované hovězí kotlety s omáčku Chimichurri - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované hovězí kotlety s omáčku Chimichurri
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6667 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Hovězí kotlety s kostí |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
175 ml | Omáčka Chimichurri |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 314,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kotlety s kostí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka Chimichurri, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované hovězí kotlety s omáčku Chimichurri postup přípravy receptu:
1 | Maso i s kostí pokapeme olejem a ochutíme pepřem. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 6min po každé straně, pokud chceme steaky krvavé, 8min pro středně propečené, nebo cca 12min pro dobře propečené. |
2 | Poté maso osolíme, necháme 5min odpočinout, před podáváním odřízneme od kosti a nakrájíme na plátky. |
3 | Podáváme teplé např.s omáčkou Chimichurri. |
Poznámka
Chimi churri připravíme viz recept \"Chimichurri\"