Posvícenská sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Posvícenská sekaná
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6743 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
1 kg | Maso mleté - mix |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 hrst | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 101,1mg |
Vláknina | 550,2mg |
Vitamín A | 82,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Posvícenská sekaná postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném sádle. Poté ji vmícháme spolu s na kostičky nakrájenou slaninou, vejci, mlékem a strouhankou do mletého masa. Ochutíme solí, majoránkou, mletým pepřem a nahrubo posekaným kmínem. |
2 | Z masa vytvarujeme šišku, přemístíme do pekáče a potřeme bílkem. |
3 | Pečeme asi 10min v troubě předehřáté na 250C, teplotu snížíme na 150C a dopečeme až se na povrchu utvoří zlatavá kůrčička. |
4 | Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme teplou nebo při pokojové teplotě. |
Místo anglické slaniny jsem dala o trochu méně obyčejné uzené slaniny, měla jsem libovější maso. Povrch jsem bílkem nepotírala, navíc jsem do sekané přidala trochu česneku. Ale každý si dochutí podle svých zvyklostí. Za mě palec nahoru.