Spaghetti al pomodoro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghetti al pomodoro
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 713 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
12 ks | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Mozzarella |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 790,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Mozzarella, Rajčata, Šalotka, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghetti al pomodoro postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | U rajčat nakrojíme křížek, spaříme je horkou vodou, vykrojíme okolí stopky, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky.Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričky rozkrojíme,zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme na nudličky.Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme olivovým olejem. |
3 | Lístky bazalky opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k nakrájeným rajčatům a promícháme. Mozzarellu nakrájíme na větší kostky ( asi 2 cm ). |
4 | Okapané špagety dáme do hrnce, přidáme směs a spolu s mozzarellou asi 2-3 minuty ohříváme ( dokud se mozzarella nezačne tavit ).Dáme na talíře a můžeme podávat. (Rajčata použijeme zralá a masitá, lístky bazalky čerstvé.) |
Mám ráda jednoduchá a rychlá jídla z čerstvých surovin. V jednoduchosti je krása. Moc chutnalo.